Vinnare av stora fotopriset

 

Henry Blom och Torkel Schlegel vann delat 1:a pris i Göteborgs Fotofestivals fototävling –  Göteborgs Stora Fotopris. Vinnarna delar på 10 000:-

 

1:a pris                                                  1:a pris

"Fyrljuset"

Juryns motivering:

 

Henry Blom vinner delat förstapris i Göteborgs Stora Fotopris 2014 ”Skärgården i bild” med sin bild ”Fyrljuset” från Hönö Klåva.

 

”En bild som fångar Västerhavets ljus och skärgårdens magi.”

 

”Vidsträckt hav, hoppingivande himmel och varma klippor fångat med teknisk skicklighet, konstnärlighet, färger, stämningar och natur i balans.”

"Natthamn"

Juryns motivering

 

Torkel Schlegel vinner delat förstapris i Göteborgs Stora Fotopris 2014 ”Skärgården i bild” med sin bild ”Natthamn” från Djurö i Vänern:

 

”En gång var allt land och alla sjöar hav”

 

”En underbar seglarbild från Djurö i den Värmländska skärgården. En bild av en natthamn med spegelblankt och sammetslent vatten som gör att betraktaren lyfts in i bilden och känner närheten till naturen och lugnet i den svenska sommarnatten. 

2:a-3:e pris - och hedersutmärkelser

"Ryggplask"

Andra pris går till Åsa Fredh med bilden ”Ryggplask” som tidigare också var en av de vinnare som vann 1000 kronor för veckans bild. Vinnaren får ett presentkort värt 2200 kronor till en av festivalens fotokurser eller en weekend i skärgården.

"Excellent klass"

Tobias Dahlin får en hedersutmärkelse och 3:e pris för sina fina undervattensbilder där han skildrar livet i havet under ytan.

Den här gången ett hedersomnämnande och en lunch för två på Pensionat Styrsö Skäret. Vid intresse hoppas vi också kunna sätta ihop en workshop i undervattensfoto med Tobias Dahlin på plats som föreläsare och instruktör.

4-10 pris

"Stipendier"
"Fotoböcker"

Parinazz Iranmanesch med bilden ”Ljuset” från Styrsö vinner en fotobok och ett stipendium till en av festivalens fotokurser värd 2200 kronor.

 

Paula Beckevi med bilden ”Solnedgång vid lotsutkiken” från Vrångö vinner ett fotostipendium för en fotoweekend på Villa Solviken tillsammans med fotovänner.

Vinnare av fotoböcker från Dext:

 

 

Helena Davidsson, Göteborg

Hubert Elming, Råneå

Ida Eriksson, Västra Frölunda

Katarina Holmström, Billdal

Helena Wink, Skara

Tack för alla hundratals bidrag. Tyvärr har vi bara möjlighet att presentera ett mindre antal på webben och utställningen.

Under nyheter hittar du våra kommande evenemang.

  • Twitter Clean